De Vakantie Assistent

Zo zorgen we voor uw Katten als u afwezig bent.

We vragen altijd: 'leg een briefje met instructies en belangrijke informatie klaar als geheugensteuntje'. In drukke tijden zien we elke dag veel dieren en ieder heeft zo zijn een eigen verzorgingswensen. Poezen hebben heel snel in de gaten, dat onze komst betekent dat er eten in aantocht is. Meestal komen we één keer per dag. Maar als u dat wilt, komen we vaker.

Katten kunnen zich overal verstoppen. We kijken als eerste bij binnekomst of poes 'thuis' is en of er misschien sporen van ongelukjes zijn.

Niet  alle dieren zijn gediend  van  ‘aanhalen’ of  ‘bezoek’. Wij wachten gewoon af wat de poes wil. Wil hij  aandacht, dan houdt één van ons beiden zich daarmee bezig.  De ander wast de etensbakjes af, verschoont het drinkwater, ruimt eventuele ongelukjes op en zet nieuw voer klaar.

De kattenbak wordt uitgeschept of verschoond,  de brievenbus wordt geleegd. Zijn er dode vogels of muizen binnen gebracht?  We speuren naar  vlooien, of ander ongedierte, en waar nodig nemen we maatregelen. Als wij van mening zijn dat het niet goed met uw diertje gaat nemen we contact met u op. Indien nodig overleggen we ook met onze of uw dierenarts.

Omdat we er toch zijn geven we de kamerplanten water. We werpen een blik in de tuin, zo nodig krijgen de buitenplanten water. Daarna kijken we of alles in en om het huis ‘normaal’ is.  Alle afval gaat in een plastic zakje en dat gooien we in de (wijk)container. Vooral bij warm weer gaan restjes eten behoorlijk stinken en dat willen we voorkomen.

Gordijnen openen of sluiten, af en toe een lamp aan of uit doen, de container aan de weg zetten of binnenhalen, een laatste wasje draaien of was uit de droger halen?  Gras maaien, tuin harken of sproeien? Boodschappen doen voor als u terug komt? Van tijd tot tijd een berichtje over het wel en wee van uw diertje?  Het kan allemaal geregeld worden.

Tegen de tijd dat u thuis komt gaan wij met de stofzuiger of bezem  even langs de plekken waar poes het meest verblijft.  Dan kunt u gelijk op de bank gaan zitten met de poes op schoot.
Als u thuis gekomen bent,  ontvangen we graag een berichtje. Dan weten wij dat de kat weer verzorgd wordt.


Neem contact op met de Vakantie-assistent!